Κώστας Ντάφος ” Ακουαρέλες”

Κώστας Ντάφος '' Ακουαρέλες''

Γεννήθηκε στη Νέα Κεσσάνη της Ξάνθης. Τα τελευταία 35 χρόνια ζει και εργάζεται στη Σύρο. Έχει κάνει ελεύθερες σπουδές στη ζωγραφική κοντά σε καταξιωμένους καλλιτέχνες . Η ζωγραφική του Κώστα Ντάφου στην ακουαρέλα έχει γίνει αναζήτηση μιας ολόκληρης ζωής.

Στις ακουαρέλες του το μόνιμο θέμα είναι το τοπίο και ο φυσικός χώρος. Ο καλλιτέχνης δεν περιορίζεται στην εξωτερική περιγραφή του θέματος του. Αντίθετα, το αναπτύσσει τονίζοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, δίνοντας παράλληλα μια προσωπική ερμηνεία.

Με χρώματα, άλλοτε σκληρά και άλλοτε μαλακά, απεικονίζει την οπτική πραγματικότητα που έχει μπροστά του, δίνοντας θαυμαστά αποτελέσματα. Αυτό που πείθει στο έργο του είναι η αυθεντικότητα της έκφρασης και το αληθινό αίσθημα.

Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης σε πινακοθήκες που κοσμούν πολλά δημόσια κτίρια. Έχει εκθέσει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης για την τουριστική προβολή της Σύρου. Η Ελληνική τηλεόραση ΕΤ1 και ΝΕΤ έχουν κάνει δύο αφιερώματα για τη ζωγραφική του Κώστα Ντάφου.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Γ.& Ε. ΒΑΤΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ Ημερομηνία: 20 Ιουλίου έως και 25 Αυγούστου Ώρες λειτουργίας καθημερινά από: 10:00 – 13:00 & 19:00 – 22:00