«Υπάρχει και Φιλότιμο» 16 – 18 / 03 / 2019

«Υπάρχει και Φιλότιμο»

Το «Υπάρχει και Φιλότιμο» βασίζεται στο θεατρικό έργο «Ανώμαλη προσγείωση», μια διαχρονική κωμωδία που έγραψαν οι Αλέκος Σακελλάριος και Χρήστος Γιαννακόπουλος. Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950, σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιχειρεί νέο ανέβασμα με νέο τίτλο και το έργο δοξάζεται αρκετές φορές στη σκηνή και φυσικά στην κινηματογραφική οθόνη. Το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου «Μαυρογιαλούρος» έχει γίνει μέρος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Υπουργός Εθνικής Ανασυγκροτήσεως και Περιθάλψεως, Ανδρέας Μαυρογιαλούρος, γόνος παλαιάς πολιτικής οικογένειας περνά τον χρόνο του διασκεδάζοντας και χαρτοπαίζοντας, έχοντας αναθέσει όλες τις εργασίες του Υπουργείου του στην ιδιαιτέρα γραμματέα του Άννα και τον κομματικό παράγοντα Θεόδωρο Γκρούεζα.
Με αφορμή τα εγκαίνια ενός μαιευτηρίου, ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος και η κακομαθημένη κόρη του Αλίκη ταξιδεύουν οδικώς για την Πλατανιά, το κεφαλοχώρι της εκλογικής του περιφέρειας. Εξαιτίας όμως ενός ατυχήματος, καταλήγουν στο μικρό χωριό Άγρυλος. Εκεί οι χωρικοί, που αγνοούν την πραγματική του ταυτότητα, του αποκαλύπτουν την παντελή αδιαφορία του κράτους προς τα προβλήματά τους, την οικονομική διαφθορά και τις αυθαιρεσίες των συνεργατών του.
Ο Υπουργός όταν συνειδητοποιεί την πραγματικότητα, προσγειώνεται ανώμαλα και έρχεται αντιμέτωπος με τις ευθύνες του.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 16,17,18 Μαρτίου 2019 Ώρα: 7.30 μ.μ
ΕΙΣΟΔΟΣ: Ενήλικες 5,00€ / Μαθητές 3,00€
Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την ενίσχυση της πολυήμερης εκδρομής της Γ τάξης του σχολείου.