Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7 στη Σύρο

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7 στη Σύρο

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7 στη Σύρο

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, θα διοργανώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7 (ιστιοπλοΐα τριγώνου), από τις 29 Απριλίου έως 3 Μαΐου, στον όρμο του Φοίνικα. Συνδιοργανωτές θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης.

Το στίγμα αυτής της τόσο σημαντικής αθλητικής συνάντησης θαλάσσης, έδωσαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Ο.Σ., παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη και του Εφόρου Εθνικών Ομάδων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Παντελή Παυλίδη.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Στέλιος Σκιαθίτης ο οποίος αναφέρθηκε στη διοργάνωση υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη είναι μία από τις πολλές ναυταθλητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019, ενώ αμέσως μετά ο Γενικός Γραμματέας, Θοδωρής Δούνιας ανέφερε ότι η διοργάνωση αναμένεται να έχει τεράστια επιτυχία, καθώς μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 160 σκάφη, από 50 ομίλους με 160 αθλητές. Σύμφωνα με τον ίδιο μαζί με τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς, στο νησί αναμένονται περί τους 500 ανθρώπους από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Δούνιας τόνισε ότι ο Όμιλος είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους αθλητές, υποστηρίζοντας ότι οι θεατές θα απολαύσουν ένα υπέροχο άθλημα, όπως αυτό είναι η ιστιοπλοΐα.

 

“Είναι μία συνεργασία που κρατά επί πολλά χρόνια”

Για την πολύχρονη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, αναφέρθηκε ο Έφορος της Ομοσπονδίας, κ. Παυλίδης, ο οποίος τόνισε ότι αυτή η σχέση ξεκίνησε το 1991 με τον Σταμάτη Γρυπάρη και το πέρασμα των χρόνων έχει αποδείξει ότι ο Ν.Ο.Σ. έχει τεχνογνωσία, εμπειρία και επιτυχίες στους αγώνες που διοργανώνει.

Ο κ. Παυλίδης επισήμανε επίσης ότι η Ομοσπονδία θα είναι κοντά στον Ναυτικό Όμιλο και σε όποιον άλλο Όμιλο παρουσιάζει ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη που παρέχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

 

“Άνοιγμα και προς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα”

Ο Έφορος της Ομοσπονδίας, κ. Παυλίδης, έκανε και μία πολύ σημαντική ανακοίνωση, μία ανακοίνωση που αφορά τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όπως είπε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία μπορεί να συνεισφέρει με ένα ειδικό σκάφος, αλλά και με συμβουλευτική υποστήριξη προς τους προπονητές, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και σε ΑΜΕΑ να απασχοληθούν με το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

 

“Ο Ν.Ο.Σ. είναι από μόνος του μία ιστορία”

Ένα δημόσιο μπράβο προς τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, αλλά και προς τονΣταμάτη Γρυπάρη, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με τον Όμιλο, απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συνδράμει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, στηρίζοντας τον ερασιτεχνικό και όχι μόνο αθλητισμό.

Ο κ. Λεονταρίτης τόνισε ότι από τον Ναυτικό Όμιλο έχουν βγει μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “ο Ναυτικός Όμιλος είναι από μόνος του μία ιστορία”.

 

Πηγή : syrostoday.gr