Τήνος: Απάντηση του Δημήτρη Βέρσαλη στο Zougla.gr

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κος Βέρσαλης Δημήτριος απαντά στο δημοσίευμα του zougla.gr σχετικά με το άρθρο που αφορά το πρόσωπό του και το οποίο ανάρτησε ο συγκεκριμένος ιστότοπος στις 2 Σεπτεμβρίου.

Κύριε εκδότη της zougla.gr,

Υποπέσατε σε μεγάλο ηθικό και νομικό ολίσθημα με τη συγκεκριμένη αναφορά σας στο πρόσωπό μου.

Καταρχήν λέγομαι Βέρσαλης και όχι Βερσαλής.

Δεύτερον η αίτησή μου για την εξέταση του λογαριασμού Γ΄ τριμήνου 2018, έχει πρωτοκολληθεί την 7-6-2019 διότι εκείνες τις ημέρες τον παρέλαβα. Ολοι οι Τηνιακοί γνωρίζουν ότι οι λογαριασμοί έφτασαν μετά τις εκλογές… Για ποια ολιγωρία λοιπόν μιλάνε οι πληροφοριοδότες σας;

Τρίτον δεν «διαμαρτυρήθηκα» εγώ στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου για διαρροή αλλά ζήτησα ό,τι ζητά ο κάθε δημότης που λαμβάνει υπερβολικό λογαριασμό ύδρευσης, δηλαδή την επανεξέτασή του. Αυτό και έγινε.

Τέταρτον, παραβλέψατε το «λόγω διαπιστωμένης διαρροής από τον υπάλληλο του Δήμου Τήνου Σταύρο Τουφεκλή». Η υπηρεσία, δηλαδή, διαπίστωσε με αυτοψία της ότι πράγματι υπήρχε διαρροή και μάλιστα διαρροή σε σημείο που βαρύνει τον Δήμο και όχι τον ιδιώτη. Γι αυτό ο Δήμος αποδέχθηκε τον καταλογισμό όλων των κυβικών με την ελάχιστη τιμή.
Πέμπτον, παραβλέψατε ότι ήταν η ομόφωνη εισήγηση της ίδιας επιτροπής εξέτασης ενστάσεων, να πληρώσω το σύνολο των κυβικών με την χαμηλότερη χρέωση και να διαγραφεί η υπόλοιπη «οφειλή». Την απόφαση αυτή ακόμη και σήμερα δεν έχω λάβει και την εισήγηση την πληροφορήθηκα από το δημοσίευμά σας!

Έκτον, παραλείψατε να επισημάνετε ότι στην εν λόγω επιτροπή μετέχουν 4 άτομα εκ των οποίων οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της τότε πλειοψηφίας του Δημάρχου και δύο υπάλληλοι, εκ των οποίων ο ένας διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τη διαρροή και μάλιστα πρόκειται για τον Προιστάμενο της υπηρεσίας Υδρευσης.

Έβδομον οι τοπικοί σας πληροφοριοδότες, σας καταμπέρδεψαν. Κανένα «σούσουρο» και καμία αντίδραση των πολιτικών μου «αντιπάλων», που μάλλον περιορίστηκαν στο να δημιουργήσουν το δήθεν θέμα. Μόνο η δική σας στήλη πανελληνίως ασχολήθηκε με το φοβερό και τρομερό αυτό «ζήτημα», που βάφτισε «κανόνι» προς το Δήμο Τήνου. Και για να μην αφήσουν, οι «ανταποκριτές» σας  καμία αμφιβολία για το κίνητρό τους, σας είπαν ότι κατακρίνω το έργο της δημοτικής αρχής πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά της… Με άλλα λόγια, ενόχλησα με το θάρρος της γνώμης μου, την οποία επιβάλλεται να εκφράζω και γι αυτό με τίμησε ο κόσμος και βρήκαν τον πιο άνανδρο τρόπο για να με πλήξουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Τα συμπεράσματα πράγματι ανήκουν στους συμπολίτες μου που βλέπουν μια απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας αλλά και την τάση ορισμένων της τοπικής μας ζωής να εξάγουν την μικρότητά τους και εκτός Τήνου, προσβάλλοντας συνειδήσεις, τιμή και υπόληψη χωρίς να σκέφτονται ούτε την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων ούτε το ότι πρόκειται για απολύτως νόμιμη και διαυγέστατη διαδικασία.

Τέλος και μια αναφορά στο Δήμο Τήνου. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά και να είμαι το τελευταίο θύμα της δημοσιοποίησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, τα οποία εστάλησαν προς τον τύπο για να με πλήξουν. Περιμένω με ενδιαφέρον να δω πώς ο Δήμος Τήνου, ο λαλίστατος (και νομικός στο επάγγελμα) Δήμαρχός του και η Υπηρεσία του θα προστατεύσουν το όποιο κύρος τους, μετά τη δημοσιοποίηση της εισήγησης της Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή ενός αυστηρά υπηρεσιακού εγγράφου και με παράθεση του ονοματεπώνυμου, του αριθμού μητρώου, των στοιχείων της αιτήσεώς μου και του ποσού της φερόμενης οφειλής μου.

Εν κατακλείδι η μεν ιστοσελίδα σας πρέπει να ντρέπεται για το θράσος της να μου αποδώσει, άδικα και άκριτα, «φάουλ» έχοντας υποπέσει η ίδια σε σειρά «φάουλ». Ο δε Δήμος πρέπει να ντρέπεται για τη διαρροή ενός προσωπικού δεδομένου διά του τύπου για να πληγεί άδικα ένας πολίτης επειδή έτυχε να είναι Δημοτικός Σύμβουλος και να έχει το θάρρος της γνώμης του.

 

 

 

 

 

Πηγή : tinostoday.gr