Η Γελάδα 19 / 10 / 2019 – 20 / 10 / 2019

Η Γελάδα

«Η Γελάδα» 

του Ναζίμ Χικμέτ

σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου
στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ
  το Σάββατο 19/10 & την Κυριακή 20/10 στις 21:00
 

Το αλληγορικό παραμύθι του σπουδαίου Τούρκου δημιουργού, που αποτελεί ταυτόχρονα και κοινωνική σάτιρα για το ανικανοποίητο του ανθρώπου και το αέναο κυνήγι της “ευτυχίας”, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη φιλόξενη σκηνή του Altera Pars,υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής και τα έντονα στοιχεία της κομέντια ντελ άρτε και του γκροτέσκο.

Η προσεγμένη σκηνοθετική ματιά του Πέτρου Νάκου, αναδεικνύει περίτεχνα τους συμβολισμούς του έργου και μας παρασύρει στον ποιητικό και ταυτόχρονα τόσο οικείο και μαγευτικό κόσμο του Ναζίμ Χικμέτ.

 
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματισμένων παραστάσεων για τη θεατρική σαιζόν 2018-19, η παράστασή, που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές από το σύνολο των ειδικών, ανοίγει δυναμικά την αυλαία της θεατρικής περιόδου με νέο κύκλο παραστάσεων.

 Η περσινή εμπειρία και η αλληλεπίδραση με το κοινό,  μας επιβεβαίωσε την πεποίθηση πως η παράστασή μας, συγκεντρώνει όλα  τα στοιχεία που την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή και ουσιαστική θεατρική πρόταση, απευθυνόμενη σε θεατές όλων των ηλικιών.

Γιατί αξίζει να την παρακολουθήσετε:

  1. Η Γελάδα του Ναζίμ Χικμέτ είναι από τα σπανιότερα θεατρικά κείμενα του μεγάλου Τούρκου ποιητή, που με τον πιο άμεσο, εύληπτο και ευχάριστο τρόπο θα φέρει σε επαφή το θεατή με το πνεύμα και την ουσία της δραματουργίας του.
  2. Η παράσταση, πειραματιζόμενη σε ποικίλες θεατρικές φόρμες, από τις τεχνικές της commedia dell’ arte και το μπρεχτικό συμβολισμό μέχρι τις λαϊκές φόρμες του θεάτρου σκιών της ανατολής, ακροβατεί και κατορθώνει να ισορροπήσει  με αξιοθαύμαστο τρόπο, προσφέροντας  μια μοναδική και πλούσια αισθητική εμπειρία.
  3. Ο παιδευτικός χαρακτήρας: To θέμα της παράστασης όντας διαχρονικό, αποκτά ιδιαίτερη παιδευτική και παιδαγωγική σημασία. Ο σύγχρονος καταναλωτικός τρόπος ζωής, το αυτοματοποιημένο κυνήγι της ευτυχίας, μέσω της συσσώρευσης υλικών αγαθών και της οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης, μπαίνουν στο στόχαστρο του Χικμέτ και προβάλλονται με τρόπο γλαφυρό και καίριο στην παράσταση.
4.    Η ψυχαγωγία: Με καυστικό και φινετσάτο χιούμορ, λόγια απλά και εικόνες που παραπέμπουν σε λαϊκές παραβολές και παραδοσιακά παραμύθια, η παράσταση αποτελεί ιδανική επιλογή για να περάσει ο θεατής ευχάριστα και απολαυστικά, δίνοντας του ταυτοχρόνως και το έναυσμα για χρήσιμους και εποικοδομητικούς συνειρμούς.
 
Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.