Υγρομόνωση στη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ Ερμούπολης. Αγωνία για τη χειμερινή περίοδο

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αθλητικό Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας» είναι η στέγη της Α’ κλειστής αίθουσας που φιλοξενεί αγώνες και προπονήσεις μπάσκετ.

Τα προβλήματα με την οροφή του κλειστού γυμναστηρίου έκαναν έντονη την εμφάνισή τους κατά τις προηγούμενες χειμερινές περιόδους, καθώς σε φαινόμενα βροχοπτώσεων, το κτίριο έσταζε από διάφορα σημεία της στέγης, με αποτέλεσμα αθλητές, προπονητές και υπάλληλοι να μαζεύουν το νερό με τους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες από τον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες.

 

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν και τις παρεμβάσεις που έγιναν στην οροφή της Α’ κλειστής αίθουσας, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίσθηκε, καθώς απαιτείται ολοκληρωμένο έργο αποκατάστασης και ενίσχυσης της οροφής.

Η νέα χειμερινή περίοδος βρίσκεται μπροστά μας και οι πιθανότητες να παρουσιαστούν ξανά τα ίδια προβλήματα είναι αρκετές.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σκοπεύει να προχωρήσει στην υγρομόνωση της στέγης σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το πρόβλημα, μιας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπισθεί στην ολότητά του με μια τέτοια παρέμβαση. Στην πρόσφατη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, προβλέφθηκε χρηματικό ποσό ύψους 20.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για εργασίες υγρομόνωσης με την ελπίδα αυτές να επιφέρουν όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : cyclades24.gr