Η Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσει την αλλαγή χρήσης του στρατοπέδου

Συντονισμός κινήσεων από το Δήμαρχο Νίκο Λειβαδάρα για την υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων με στόχο την αλλαγή “ρότας” για την αξιοποίηση του χώρου του στρατοπέδου.

Η Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσει την αλλαγή χρήσης του στρατοπέδου

Την αλλαγή χρήσης του στρατοπέδου διεκδικεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, προκειμένου να υλοποιήσει τις προγραμματικές της δηλώσεις σχετικά με τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης και Συνεδριακού Κέντρου.

Αυτό έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στα εκτός ημερησίας θέματα ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νίκος Καίλης.

Σύμφωνα λοιπόν με το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα η Δημοτική Αρχή έχει βάλει στόχο να διεκδικήσει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το χώρο του στρατοπέδου, ακυρώνοντας ουσιαστικά το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του Πάνου Καμμένου, με σκοπό την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων της παράταξης της πλειοψηφίας “Ανοιχτοί Ορίζοντες”.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι προγραμματικές δηλώσεις έχουν ως εξής:

“Η αξιοποίηση του στρατοπέδου με την δημιουργία και σταθερών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, Πολυτεχνικής σχολής πλέον, θα πρέπει να ωθήσουν σε συνέργειες της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το ναυπηγείο. Η ανάπτυξη της έρευνας και της βιομηχανίας σε συνδυασμό με την λειτουργία συνεδριακού κέντρου αλλά και την δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου στο στρατόπεδο, μπορούν να δημιουργήσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για το ναυπηγείο όσο και για την τουριστική ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών”.

Ο κ. Νίκος Λειβαδάρας απαντώντας στον κ. Καίλη τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει συναντήσεις με φορείς, όπως και την Περιφέρεια και συγκεκριμένα με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός κινήσεων ώστε να διεκδικηθεί από το Δήμο ο χώρος του στρατοπέδου, προκειμένου να δημιουργηθεί Πανεπιστημιούπολη και Συνεδριακό Κέντρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : syrostoday.gr

 

Next Post

Επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία το κτίριο που στέγαζε το Σούπερ-Μάρκετ Νεωρίου

Πε Οκτ 31 , 2019