Ο Γρηγόρης Γαλαντής στο myaigaio.gr

 

O Γρηγόρης Γαλαντής μιλά στο myaigaio.gr για την μέχρι τώρα πορεία του στο Συριανό θέατρο και τη καινούρια του παράσταση. 

Τα πρώτα βήματα στο Συριανό θέατρο

“Ήταν το 1977 όταν μια ομάδα Συριανών , φιλοδοξούσε να ανεβάσει στο εγκαταλελειμμένο θέατρο Απόλλων την κωμωδία του Εμμ. Ροϊδη “Ψυχολογία Συριανού συζύγου“. 

Βρέθηκα κι εγώ ανάμεσά τους κι έτσι ξεκίνησα την θεατρική ερασιτεχνική μου πορεία στο Συριανό θέατρο. Έζησα όμορφες αλλά και δυσάρεστες στιγμές , κάτι απολύτως φυσιολογικό στο θεατρικό σανίδι. Η αποδοχή του κόσμου , το χειροκρότημα , οι αναμνήσεις από τη μια , οι θυμοί , οι παρεξηγήσεις και οι αντιθέσεις από την άλλη.

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος στον θίασο “Απόλλων” , συνέχισα με τον θίασο “Σουρή” , αργότερα με τον “Πολιτιστικό σύλλογο της Άνω Σύρου” , ενώ τώρα εγώ και η θεατρική μου ομάδα φιλοξενούμαστε υπό τον “Πολιτιστικό σύλλογο Χρούσσων” “.

Η έμπνευση και τα έργα

“Επηρεασμένος από τις παλιές Ελληνικές κωμωδίες , με τους αγαπημένους ήρωες που οι θεατές τους συγχωρούσαν οποιαδήποτε παρασπονδία τους , έχω μάθει να αγαπώ τη κωμωδία , να αγαπώ το γέλιο και να προσπαθώ να το προσφέρω αβίαστα στο Συριανό κοινό.

Τα έργα μου είναι αποτέλεσμα ξαφνικών στιγμών και εικόνων της καθημερινότητας με όλα τα ευτράπελα που συμβαίνουν γύρω της.        Τους ήρωες μου τους θέλω ολίγον πονηρούς , ολίγον σέξι , ολίγον ψεύτες αλλά και πολύ αγαπησιάριδες. Έτσι λοιπόν με αυτή τη συνταγή (θα έλεγα αρκετά πετυχημένη) ξεκίνησα τα τελευταία χρόνια με τον “Δάκτυλο του Αριστείδη“, στη συνέχεια με “Του Τάκη το γάμο και τη πρώτη του νύχτα” , “Δεν ήταν 12 οι θεοί” και “Τον Απόστολο την Πάτρα και τον ψηλό” “. 

Τα επόμενα βήματα

“Όσον αφορά τα σχέδια για τη μελλοντική μας δραστηριότητα , Θεού θέλοντος , το επόμενο έργο προγραμματίζεται για το 2020.                 Φυσικά πρόκειται για κωμωδία και ο τίτλος αυτής: “Ω Μοντιέ , πουρκουά σε μας?“. “

Next Post

Ξεκίνησε η εφαρμογή της υπηρεσίας Τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Φέρνουμε τον γιατρό σε κάθε σπίτι, σε κάθε νησί μας»

Δε Μαρ 30 , 2020