Μύκονος. Παραχωρούν ιστορικό ανεμόμυλο για να γίνει αρχαιολογικό μουσείο και να λειτουργήσει ξανά!

Την παραχώρηση του δυτικότερου ανεμόμυλου, ιδιοκτησίας Δήμου Μυκόνου, για δέκα χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό τη διαμόρφωσή του ως επισκέψιμο μουσείο αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων) το οποίο απευθύνθηκε στο Δήμο Μυκόνου ζητώντας την παραχώρηση ενός από τους ιστορικούς μύλους που βρίσκονται στην παγκόσμια φήμης περιοχή των Κάτω  Μύλων στη Χώρα Μυκόνου, προκειμένου να τον διαμορφώσει σε επισκέψιμο μουσειακό χώρο με σκοπό τη φιλοξενία αρχαιολογικών εκθέσεων.

Επίσης, το Υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να αναλάβει τη συντήρηση του εν λόγω μύλου, προκειμένου να γίνει εκ νέου λειτουργικός και να καταστεί ακόμη πιο δυναμικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

 
 

Σημειώνεται ότι στο αίτημά του, το Υπουργείο Πολιτισμού ζητούσε την παραχώρηση του μύλου για 20 χρόνια, ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου, σε πρώτη φάση, αποφάσισε να καθορίσει ως χρονική διάρκεια τα 10 χρόνια.

 

Στις προϋποθέσεις της παραχώρησης είναι η συντήρησή του ώστε να λειτουργήσει ξανά, όπως και η διοργάνωση εκθέσεων κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Δήμου Μυκόνου.

 

 

 

 

 

Πηγή : cyclades24.gr

Next Post

Πρώτη πτήση από Βρετανία στις Κυκλάδες – Σε ποιο νησί και πότε. Επανεμφανίζονται οι Άγγλοι τουρίστες

Τε Ιούλ 15 , 2020