Νέος εξοπλισμός και ολοκληρωμένα συστήματα για ΑμεΑ στις παραλίες Γαλησσά και Αγκαθωπών (φωτο)

Νέος εξοπλισμός τοποθετήθηκε τις τελευταίες ημέρες στις πολυσύχναστες παραλίες του Γαλησσά και των Αγκαθωπών στην Σύρο.

Συγκεκριμένα, οι δύο παραλίες αναβαθμίστηκαν μέσω του έργου «Δημιουργία Ολοκληρωμένου Τουριστικού Προσβάσιμου Θαλάσσιου Προορισμού» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα» με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Το παραπάνω έργο αφορούσε μια μεγάλη προμήθεια ύψους 112.000 ευρώ περίπου με σκοπό την τοποθέτηση ολοκληρωμένων συστημάτων για πλήρη πρόσβαση και διευκόλυνση των ΑμεΑ.

 
 

 

Στον Γαλησσά και στις Αγκαθωπές τοποθετήθηκε ειδικό σύστημα, τύπου Seatrack, για την αυτόνομη και εύκολη είσοδο και έξοδο των ΑμεΑ στη θάλασσα, ξύλινοι διάδρομοι στην αμμουδιά, αποδυτήρια, ομπρέλες, ειδική σήμανση, ενώ διαμορφώθηκαν και επιπρόσθετοι χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση, παράλληλα με την διευκόλυνση τον ΑμεΑ ενισχύει τον γενικότερο εξοπλισμό και την οργάνωση των παραλιών, παρέχοντας υπηρεσίες προς όλους τους λουόμενους.

Σημειώνεται ότι μετά την παραπάνω εξέλιξη, η Σύρος απέκτησε τέσσερις παραλίες με σύγχρονα και ολοκληρωμένα συστήματα προσβασιμότητας ΑμεΑ, καθώς είχαν προηγηθεί αντίστοιχες παρεμβάσεις στις πλαζ της Βάρης και του Βούλγαρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : cyclades24.gr

Next Post

Άνδρος. Νεκρό δελφίνι στην παραλία Ατένι

Πα Ιούλ 17 , 2020