Σύρος. Προσβάσιμες παραλίες για όλους

 
Σύρος: Προσβάσιμες παραλίες για όλους
 

Συστήματα SEATRAC, ράμπες και σημάνσεις ΑμεΑ απέκτησαν τις τελευταίες ημέρες δύο ακόμη παραλίες της Σύρου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα σε άτομα που έχουν κινητικά και άλλα προβλήματα να έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Τα συγκεκριμένα συστήματα που είχαν τοποθετηθεί στη Βάρη και στην παραλία του Βούλγαρη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, επεκτείνονται τώρα και σε άλλες δύο παραλίες, αυτές των Αγκαθωπών και του Γαλησσά.

Να σημειωθεί ότι το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Η τοποθέτηση συστημάτων προσβασιμότητας με πόρους του ευρωπαϊκού προγράμματος “Interreg” στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, κατατάσσει τη Σύρο σε εκείνους του προορισμούς που μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς διακοπές σε άτομα ΑΜΕΑ.

Να σημειωθεί ότι στην παραλία του Γαλησσά εκτός από το σύστημα SEATRAC τοποθετήθηκαν και πέντε ομπρέλες ΑΜΕΑ πάνω σε ειδική ξύλινη πλατφόρμα, καθώς επίσης στους ελεύθερους χώρους της παραλίας εγκαταστάθηκαν δημοτικές ομπρέλες τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι λουόμενοι δωρεάν.

Στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν άλλες 10 ομπρέλες οι οποίες χορηγήθηκαν από δωρεά στην Κοινότητα Γαλησσά.

Επίσης, να σημειωθεί ότι μέσω της Υεχνικής Υπηρεσίας έχουν εξοπλιστεί και άλλες παραλίες (Κόμητο, Αγκαθωπές κ.α) με δημοτικές ομπρέλες αλλά και με άλλα μέσα εξυπηρέτησης των λουομένων.

 

 

 

 

 

Πηγή : syrostoday.gr

Next Post

Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (λίστα)

Δε Ιούλ 20 , 2020