“Μάχη” για ένα εισιτήριο στα πλοία, δυσκολίες στην εξυπηρέτηση – Μονόδρομος η αύξηση της μεταφορικής ικανότητας

Ασφυκτική είναι πλέον η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αναφορικά με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων σχεδόν σε όλους τους προορισμούς. Οι Κυκλάδες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, μιας και το ανώτερο όριο της μεταφορικής ικανότητας στα πλοία διατηρείται στο 65%, τουλάχιστον έως και τις 4 Αυγούστου, με συνέπεια να παρουσιάζεται μεγάλη έλλειψη στην εξεύρεση εισιτηρίων.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες και τα ναυτικά γραφεία βομβαρδίζονται καθημερινά με αιτήματα πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες ή αδυνατούν να βρουν έστω και ένα εισιτήριο για να ταξιδέψουν.

Οι εταιρίες και οι πράκτορες, σε πολλές περιπτώσεις, δε μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους τους ταξιδιώτες, καθώς με τα ως τώρα δεδομένα τα πλοία παρουσιάζουν πληρότητα που αγγίζει το 100% σχεδόν σε όλα τα δρομολόγια και για να διαθέσουν μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων για οχήματα και επιβάτες θα πρέπει να αυξηθεί το σχετικό πρωτόκολλο.

 
 

Εντός των προσεχών ημερών θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και εξακολουθεί να υπάρχει αισιοδοξία ότι το πρωτόκολλο μεταφορικής ικανότητας θα ανέλθει στο 80 με 85%. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από την καλή εικόνα της τήρησης των μέτρων προστασίας στα πλοία η οποία έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, γεγονός ενθαρρυντικό για την αυξητική τροποποίηση του πρωτοκόλλου μεταφοράς επιβατών και οχημάτων.

 

 

 

Πηγή : cyclades24.gr

Next Post

Μύκονος: Ξεκίνησαν καθημερινοί έλεγχοι της αστυνομίας στα καταστήματα – Χρυσοχοϊδης: “Τουρισμός και προστασία της δημόσιας υγείας”

Πε Ιούλ 30 , 2020