Τελικές οδηγίες για τον αγιασμό στα σχολεία – Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Βρισκόμαστε σε αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς το πρώτο κουδούνι να χτυπά την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση του covid-19.

Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αλλά και τους υπεύθυνους των σχολείων, γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και γονείς εκδηλώνουν την αγωνία τους, κυρίως ως προς τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, αλλά και την τήρηση των αποστάσεων μέσα στις αίθουσες.

Το ξεκίνημα πρόκειται να γίνει με τον καθιερωμένο αγιασμό που και αυτός θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τα προγηούμενα χρόνια. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ο αγιασμός θα τελεσθεί σε αύλειους χώρους των σχολείων παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Εν συνεχεία, οι ιερείς θα επισκέπτονται όλες τις αίθουσες της εκάστοτε σχολικής μονάδας, όπου θα παραβρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές για τον αγιασμό.

 
 

«Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του Διευθυντή με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί» αναφέρεται στην εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

 

 

 

 

 

 

Πηγή : cyclades24.gr

Next Post

Ελληνοτουρκικά: Όλα ανοιχτά για διάλογο ή σύγκρουση στο Καστελόριζο

Τρ Σεπ 8 , 2020