Έρχεται έκτακτο επίδομα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Έρχεται έκτακτο επίδομα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, ενδεχομένως και σήμερα, η οικονομική ενίσχυση για τους αδύναμους που προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορά στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Στην εν λόγω προαναγγελία προέβη ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως θα είναι μία πρόσθετη ενίσχυση και θα αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί με μέτρα στήριξης αν και έχουν δεχθεί πλήγμα, ξεκαθαρίζοντας πως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας όπως για παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν υποστεί πλήγμα.

Σε ερώτημα για τους μακροχρόνια ανέργους ανέφερε πως πρόκειται για κατ εξοχήν κομμάτι των ευάλωτων νοικοκυριών, ενώ σημείωσε ότι για το θέμα των καλλιτεχνών το μητρώο προχωρά και θα προχωρήσει στην καταβολή της στήριξης το Υπουργείο Εργασίας.

 

“Έχουμε βοηθήσει ως τώρα την κοινωνία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις που πλήττονται”, υπογράμμισε, εκτιμώντας πως θα υπάρξει δυναμική ανάκαμψη από τα μέσα του επόμενου χρόνου και μετά με τη βοήθεια και των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των απωλειών της κρίσης, αλλά και των πολλών επενδύσεων που ετοιμάζονται.

Τέλος, δεν απέκλεισε το θέμα της μείωσης των τελών κυκλοφορίας λόγω του lockdown, τονίζοντας παράλληλα πως “αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί υπό συζήτηση”.

 

 

 

 

 

Πηγή : syrostoday.gr

Next Post

Σήμερα η απόφαση για τα Δημοτικά Σχολεία – Θα κλείσουν ή όχι;

Πα Νοέ 13 , 2020