Παράταση lockdown: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες – Πότε θα ανοίξει η χώρα

Η παράταση του lockdown είναι πλέον δεδομένη και το μοναδικό στοίχημα για την κυβέρνηση είναι το αν θα καταφέρει τελικά να ανοίξει η αγορά πριν τα Χριστούγεννα, κάτι το οποίο παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ειλημμένη η απόφαση για παράταση της καραντίνας σε όλη τη χώρα τουλάχιστον μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται και η παράταση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ώστε να προλάβει η αγορά να έχει συνέλθει έως τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Μετά και τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα και αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί, κυβέρνηση και ειδικοί ελπίζουν σε μείωση των κρουσμάτων μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ώστε να σταματήσει ραγδαία αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Εξάλλου, ήδη ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει πιθανή παράταση της καραντίνας μέσω της ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρηματιών.

 
 

Ακόμη όμως κι αν το παραπάνω καλό σενάριο «βγει», είναι βέβαιο ότι τα μέτρα προστασίας θα συνεχιστούν.  Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η καραντίνα θα επανέλθει ξανά κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Ιανουάριο. 

 

Στο πλαίσιο αυτό κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο το σενάριο του lockdown – «ακορντεόν». Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ημέρες χαλάρωση, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι τα τέλη Απριλίου με ασφάλεια.

Η πρόταση αυτή την οποία έθεσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπολογίζει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται καθημερινά κοντά στα 500 με 800.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, καθώς στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς, αριθμός που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διαχειριστεί.

 

 

 

 

Πηγή : cyclades24.gr

Next Post

Έρχεται έκτακτο επίδομα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Πα Νοέ 13 , 2020