Δωρεάν εκδηλώσεις

Επιστημονική ημερίδα του προγράμματος “IRC-HERMeS”

Επιστημονική ημερίδα του προγράμματος “IRC-HERMeS”

Ψηφιακή καταγραφή HERMeS σε 480 ιστορικά κτήρια με στόχο τη διάσωση και προβολή τους.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σας προσκαλεί σε επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος IRC – HERMeS, Interregional cultural heritage management e – system.

Το πρόγραμμα είχε ως αντικείμενο την ψηφιακή καταγραφή και αξιολόγηση κτιρίων που συγκροτούν την Αρχιτεκτονική Κληρονομιά τεσσάρων πόλεων με στόχο τη διερεύνηση μιας κοινής στρατηγικής διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τεχν. Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, την ΜΚΟ “Auleda” στην Αλβανία, τους Δήμους Αχρίδας, Κέρκυρας και Σάμου και αφορά στις πόλεις: ΑΧΡΙΔΑ, ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ και ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ

Η ημερίδα θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις και ώρες 10.00 – 14.00 και 15.00 – 19.00 με βασικούς ομιλητές εκπροσώπους των τεσσάρων πόλεων και αρχιτέκτονες καθηγητές Σχολών Αρχιτεκτονικής.

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στον σύνδεσμο https://zoom.us/webinar/register/WN_NrILJVXvR7GVgAVxr1Hx1w

Με την υποστήριξη της Europa Nostra


Δείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Ν. Βαρουχάκη: 210 – 3225245 (εσωτ. 110) / sak@ellinikietairia.gr

 

 

Πηγή : syrosagenda.gr