Νέα

14/08/2021 – Τα “Παιδιά των Άστρων” στον Πολιτιστικό Χώρο Χρουσσών

Τα "Παιδιά των Άστρων" στον Πολιτιστικό Χώρο Χρουσσών

Παιδιά των Άστρων: Όταν η μουσική συνάντησε την αστροφυσική

Ιστορίες και μελωδίες εμπνευσμένες από τον Γαλαξία μας και ακόμα παραπέρα… Μια διαδρομή στα μονοπάτια της αστροφυσικής έχοντας παρέα μελωδίες εμπνευσμένες από τ’ άστρα και τον ουρανό.

Ο αστροφυσικός Παύλος Καστανάς, γνωστός απ’ το διαδικτυακό κανάλι «Astronio», και ο μουσικός Γιάννης Ρούσσος, ο άνθρωπος πίσω από το «Science Behind Music», σας προσκαλούν σε μια μοναδική βραδιά που παντρεύει την αστροφυσική με τη μουσική. Σαν αστροναύτες, θα ταξιδέψετε στον μαγευτικό κόσμο της αστροφυσικής και των εντυπωσιακών διαστημικών φαινομένων και θα γνωρίσετε τη θέση του ανθρώπου μέσα στο γιγάντιο Σύμπαν. Παράλληλα, το αστρικό αυτό μάθημα παίρνει τη μορφή συναυλίας

διανθισμένης με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια τα οποία αναφέρονται στο διάστημα και στα ουράνια σώματα.

Link για αγορά εισιτήριων: https://www.ticketservices.gr/event/paidia-ton-astron-syros/

Γνωρίστε τον Παύλο Καστανά ή αλλιώς Astronio…

Γέννημα θρέμμα Αθηναίος, η Φυσική είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του από τα φοιτητικά του χρόνια έως σήμερα. Το αριστείο του στις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary, University of London) αποτέλεσε σκαλοπάτι για να γίνει συνεργάτης – λέκτορας του Πανεπιστημίου του Derby. Το Μάιο του 2017 δημιούργησε το κανάλι “Astronio” στο Youtube και πλέον είναι γνωστός ως ο λέκτορας που έκανε την αστροφυσική προσιτή σε όλους. Σκοπός του είναι να φέρει την αστρονομία και τις θετικές επιστήμες πιο κοντά στο ελληνικό κοινό. Ως λάτρης του λαμπρού κόσμου στον οποίο κατοικούμε εξαπλώνει την αγάπη του για τις θετικές επιστήμες στα μπαράκια της πόλης με το Astronio Bar Quiz. Επιπροσθέτως, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στο TEDx του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Athens Science Festival, στο Mediterranean College, στο Ευγενίδειο Πλανητάριο και έχει βραβευτεί με το βραβείο επικοινωνίας της επιστήμης ΕΠΙ2.

Αυτό το καλοκαίρι, δοκιμάζει να συνδέσει τις γνώσεις του για τα μυστήρια των άστρων και του σύμπαντος με την αιθέρια τέχνη της μουσικής, δηλαδή την τέχνη που εκφράζει το σύμπαν που κρύβουμε μέσα μας.

Astronio Channel Youtube https://www.youtube.com/c/Astronio

Γνωρίστε τον Γιάννη Ρούσσο…

Έχοντας ξεκινήσει μαθήματα μουσικής από τα οχτώ του χρόνια, ο Γιάννης Ρούσσος ασχολείται με μελωδίες σχεδόν όλη του τη ζωή. Σπούδασε λαϊκή μουσική στη Σχολή Λαϊκής Μουσικής του Φ. Δακρότση, κι έπειτα ακουστική κιθάρα, πιάνο, φωνητική, Θεωρία της Μουσικής, Αρμονία και Αντίστιξη στο Αττικό Ωδείο της Αθήνας. Σήμερα, ως πτυχιούχος θεωρητικός μουσικός, πέρα από την τραγουδοποιία και την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων, ασχολείται με την περαιτέρω μελέτη της μουσικής συνδέοντάς τη με την επιστήμη. Αυτή του η ενασχόληση τον ώθησε στη δημιουργία του καναλιού Science Behind Music, που σκοπό έχει την αποτελεσματικότερη επικοινωνία της μουσικής και την ανάδειξή της ως κάτι παραπάνω από μία τέχνη.

Science Behind Music Youtube Channel https://www.youtube.com/c/ScienceBehindMusic/

Με μία ματιά…

Χώρος: Πολιτιστικός Χώρος Συλλόγου Χρουσσών, Σύρος

Ημερομηνία: Σάββατο 14 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: Η συναυλία ξεκινά στις 21.00

Διάρκεια εκδήλωσης: 120 λεπτά περίπου Link για αγορά εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/paidia-ton-astron-syros/

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 6€ | Ταμείο 8€ Παραγωγή: Action Εστί ( www.ActionEsti.gr )

Press & Info: Στο info@actionesti.gr ή στο www.facebook.com/actionesti