Νέα

25/08/2021 – 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου “Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη”

5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου "Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη"

Από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου 2021 θα πραγματοποιηθεί φέτος το 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» στο νησί της Σύρου.

Το φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της λαϊκής μουσικής μας παράδοσης και την ανάδειξή του σε βασικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο φετινό πρόγραμμα, που θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, συμμετέχουν οι:
-25/8: Πέτρος Κουλουμής / Petros Kouloumis, παρέα με 3 σολίστες και εξαιρετικούς μουσικούς, ερμηνεύει τραγούδια μερικών από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της «Σμυρνέικης Σχολής.
-26/8: || Διάλεξη- σεμινάριο με θέμα «Δρόμος-Ήχος- Μακάμ στο Ρεμπέτικο, σχέσεις και διαφορές», από τον Κυριακος Γκουβεντας
-Συναυλία: Δέσποινα Ψαθά-Vangelis Petriniotis || Γιαρέμ / Yarem
– 27/8: Σερσέ λα φαμ || Κατσαμάκια
-28/8: Γιάννης Παπαβασιλείου, Γιάννης Νιάρχος, Σεμέλη Παπαβασιλείου
Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως – Mikros Iros Publications και τους Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη και Δημήτρη Κερασίδη για την ευγενική παραχώρηση των εικαστικών που κοσμούν τη φετινή αφίσα και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου και προέρχονται από το graphic novel «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς» [Γ. Σκαμπαρδώνης – Δ. Κερασίδης, Εκδόσεις Μικρός Ήρως (Νοέμβριος 2020)].

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Οι θεατές θα πρέπει να είναι καθήμενοι και να τηρούν τις οδηγίες ασφαλούς παραμονής τους στους χώρους των εκδηλώσεων, που θα τους δίδονται κατά την είσοδό τους σε αυτούς.