#IStandWithTaylor: Η Taylor Swift καταγγέλλει και οι fans κάνουν χαμό στο Twitter

Η pop καλλιτέχνις διεκδικεί το δικαίωμα να έχει λόγο στην ίδια της τη μουσική και οι θαυμαστές της την στηρίζουν απόλυτα
 
 
Δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο. Μία καταγγελία από το στόμα της Taylor Swift για το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ελεύθερα την ίδια της μουσική στα επερχόμενα American Music Awards, όπου και πρόκειται να εμφανιστεί, ήταν αρκετή για να απολαύσει την πλήρη στήριξη των θαυμαστών της και να γίνει πρώτο trend στο Twitter, με το hashtag #IStandWithTaylor.

Σύμφωνα με την ίδια, ενώ πρόκειται να τιμηθεί στα AMAs με το βραβείο της «Καλλιτέχνιδος της Δεκαετίας», οι μάνατζερ Scooter Braun και Scott Borchetta τής ανακοίνωσαν πως δεν της επιτρέπουν να ερμηνεύσει επί σκηνής τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους της, στους οποίους έχουν δικαιώματα, καθώς συνεργάζονταν μαζί της όταν αυτοί κυκλοφόρησαν. 

Η Swift δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter στο οποίο κοινοποιεί όλη την ιστορία, σημειώνοντας για τους μάνατζερ: «Το μήνυμα που μου στέλνουν είναι σαφές: “Να είσαι καλό κορίτσι και να κλείνεις το στόμα σου, αλλιώς θα τιμωρηθείς”. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Κανείς από αυτούς του δύο δεν είχαν την παραμικρή συμμετοχή στη σύνθεση αυτών των τραγουδιών. Δεν έκαναν τίποτα για να δημιουργήσουν τη σχέση που έχω με τους θαυμαστές μου». Μάλιστα, η λεζάντα στο μήνυμά της αναγράφει: «Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω».

Taylor Swift @taylorswift13
 

Don’t know what else to do

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
229K people are talking about this
 
 

Η Taylor Swift σημείωσε πως τόσο η εμφάνισή της στα AMAs όσο και σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix που θα είχε ως θέμα τη ζωή της τίθεται εν αμφιβόλω, εν αναμονή των εξελίξεων. 

Μετά από αυτή την ανάρτηση, οι fans της τραγουδίστριας γέμισαν το Twitter με αναρτήσεις υποστήριξης στην ίδια, χρησιμοποιώντας το hashtag #IStandWithTaylor, το οποίο και έχει γίνει πρώτο trend στη δημοφιλή πλατφόρμα. 

𝓛𝓸𝓿𝓮, 𝓖𝓪𝓻𝓰𝓲@Gargi1329
 

Taylor is the artist to fight for her fellow artists’ rights. Her Spotify feud, letter to apple music, new deal with the record label are a few egs. She always fights for the rights of the other artists.
So can the other artists for once, fight for her rights?

View image on Twitter
See 𝓛𝓸𝓿𝓮, 𝓖𝓪𝓻𝓰𝓲’s other Tweets
 
 
𝐝𝐢𝐥𝐚𝐫𝐚@BackToTaylena
 

TAYLOR NEVER ASKED FOR HELP FROM OTHERS AND THE ONE TIME SHE DOES EVERYONE IS SUDDENLY BLIND OR WHAT. THE WHOLE INDUSTRY IS SO FAKE

View image on Twitter
See 𝐝𝐢𝐥𝐚𝐫𝐚’s other Tweets
 
 
“FINALLY, LEO”@LeoTs13
 

Y’all artists out there be wiping Drake’s tears when he got boo-ed off the stage. But y’all don’t want to speak up for a woman whose work of art is held hostage to the point that she could not even perform it!

951 people are talking about this
 
 
NIKI DEMAR @nikidemar
 

I can’t imagine how @taylorswift13 is feeling right now, to be robbed of her life basically. her music, her work, is what she’s spent her life on. and what for? grown ass men trying to squash and spite one of the most smartest and powerful artists of our decade

1,886 people are talking about this
 
 
Juan Miguel Severo 🏳️‍🌈@TheRainBro
 

This is a no-brainer. If the Artist of a Decade is subjected to this kind of behavior by power-tripping men, imagine how vulnerable aspiring artists are. You don’t have to be a Swiftie to care about intellectual property rights. So yep, .

2,819 people are talking about this
 
 

Πώς ξεκίνησαν όλα

Τον περασμένο Ιούνιο, η Swift αποκάλυψε ότι οι τίτλοι των πρώτων της δίσκων πωλήθηκαν στον Braun από την πρώην δισκογραφική της την οποία διηύθυνε ο Borchetta, χωρίς να ενημερωθεί η ίδια. Παράλληλα, τότε, η τραγουδίστρια κατηγόρησε τον Braun, που επίσης μανατζάρει την Ariana Grande, τον Justin Bieber και τη Demi Lovato για «συνεχή χειραγώγηση και εκφοβισμό», αλλά και ότι προσπαθεί να «διαλύσει» τη μουσική της κληρονομιά. 

Ο Braun δεν απάντησε ποτέ επίσημα, ωστόσο στηρίχθηκε δημόσια από τους Bieber και Lovato, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η Swift απλώς «ψάχνει για συμπόνια». 

Μετά από αυτά τα γεγονότα, τον περασμένο Αύγουστο η Taylor Swift ανακοίνωσε πως σκοπεύει να ξαναγράψει στο στούντιο τα κόμματια των πρώτων έξι δίσκων της, ώστε να της ανήκουν πλήρως όλα τα δικαιώματα. 

Με πληροφορίες από BBC